Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, milli bilinç ve hafızanın korunması, sürdürülmesi ve gençler arasında yaygınlaştırılmasını gençlik politikalarında temel prensiplerinden biri olarak kabul etmektedir.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da #Türkiye'nin Gücü: Gençliği sloganıyla birlikte coşkuyla kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının yapı taşı ve yürütücü unsuru olan Temsilci Genç programı önemli bir yer tutmaktadır.

Temsilci Genç Programı, gençlerin aktif katılımda çeşitli rollerden biri olan karar alma süreçlerine katılım ve temsil misyonlarını desteklemek üzere istiklal mücadelesini kavramada ve aktarmada etkin, efektif çalışmalar yürütecek, 81 il ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan gelecek 1 erkek ve 1 kadın temsilcilerin katılımıyla yürütülmektedir.

2024 yılında kendi illerini ve ülkelerini temsil etmek üzere başvurularını yapan binlerce genç arasından 166 Temsilci Genç, başvuru kriterlerine uygunluk esasıyla yetkinlik, beceri ve aktif katılım deneyimleri göz önüne alınarak, liyakate uygun ve hassas bir değerlendirmeyle belirlendi.

Başvuru Sonuçlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız!