Genel Müdür

 

  

 

Dr. Enes EFENDİOĞLU

Enes Efendioğlu aslen Batı Trakya- Gümülcine’li bir ailenin 2 çocuğundan biridir. Eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve ardından ABD’de Wisconsin Üniversitesi ve Harvard Medical School’da tamamlamış, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü’nde doktora düzeyinde araştırmalar gerçekleştirmiştir.

2013 yılında Bursa merkezli Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER)’i kurmuş ve 2017 yılında dernek Birleşmiş Milletler tarafından gençlik alanında özel danışmanlık statüsüne layık görülmüştür.

Halk Sağlığı ve gençlik sağlığı konularında özel çalışmalar gerçekleştiren Efendioğlu Avrupa Konseyi Bağımlılıkla Mücadele Büyük Ödülünü (Drug Prevention Prize) 2018 yılında gençlik sağlığı alanında yaptığı çalışmalarla almıştır.

Enes Efendioğlu 2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün Anne Yenidoğan ve Çocuk Sağlığı Ağı’nın Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiştir.

Forbes dergisi tarafından küresel düzlemde her yıl seçilen 30 Altı 30 (30 Under 30) listesine giren Enes Efendioğlu farklılık yaratan en başarılı 30 genç arasında yer almıştır.
 
2019 yılı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştiren Enes Efendioğlu ülkemizi Birleşmiş Milletler’de temsil eden ve Genel Kurul döneminde konuşma gerçekleştiren ilk 30 yaş altı Türk olarak da kayıtlara geçmiştir.
 
Kasım 2021 tarihinden beri Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Enes Efendioğlu, 23 – 25 Ekim 2023’te Strazburg’ta gerçekleştirilen Genel Kurulda Avrupa Konseyi - Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi (CDEJ) Yönetim Kuruluna seçilmiştir.

Efendioğlu 15 Mart 2024 tarihinde Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü görevine başlamıştır.