Gençlik Kampları

GENÇLİK KAMPLARI

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir. 12-22 yaş grupları için düzenlenen gençlik kamplarına katılım sağlayan tüm gençlerimiz ücretsiz faydalanmaktadır.

GENÇLİK KAMPLARININ AMACI

  • Başta maddi imkânı kısıtlı gençler olmak üzere yurt içi ve yurt dışında yaşayan gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel, gelişimlerini sağlamak ve serbest zamanlarını en uygun şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak.
  • Gençlere özgüven duygusu ve planlı yaşam alışkanlığı kazanımı konusunda destek olmak.
  • Gençlerin sporun çeşitli duygularıyla tanışmasına katkı sağlamak.
  • Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunmak.
  • Gençlerin milli ve manevi değerler ile etik ve insani değerler konusunda farkındalığını arttırmak.
  • Kültürler arası farklılıkların zengin olduğu bilincini arttırmak.

KAMP AKTİVİTELERİ

Gençlik Kamplarımızda badminton, aqua park, yat gezisi, sokak oyunları, sosyal ve kültürel gezi ve aktiviteler, tiyatro, müzik, voleybol, basketbol, futbol, kitap okuma, halk oyunları, el sanatları, tırmanma duvarı, yüksek ip parkuru, flyfox, macera parkuru, paintball, kano, dağ bisikleti, Oryantiring, okçuluk, at biniciliği, mini golf, rafting vb. aktiviteler yer almaktadır.

GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURU DÖNEMLERİ

YAZ DÖNEMİ GENÇLİK KAMPLARI

Kamp başvuruları Nisan – Temmuz tarihleri arasında https://genclikkamplari.gsb.gov.tr/  adresinden veya E-Devlet aracılığıyla elektronik başvuru yoluyla yapılmaktadır. Elektronik başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmeleri halinde, bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılmaktadır.

KAMP BAŞVURU SİSTEMİ DEĞERLENDİRME

Kamp başvurularında;

  • Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençler başvurmaları halinde gençlik kamplarına direkt olarak atanmaktadır.
  • Aile gelir düzeyi düşük olan,
  • Derslerinde başarılı olarak takdir belgesi alan,
  • Gençlik merkezi üyesi,
  • Kamplarımıza katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayan,

gençlere öncelik verilmektedir.

TEMATİK GENÇLİK KAMPLARI

Bakanlığımız tarafından belirlenen temaları daha etkin bir şekilde işlemek ve gençlerde farkındalık oluşturmak amacı ile gerçekleştirilmesi planlanan gençlik kamplarıdır.

Yılın farklı dönemlerinde Bakanlığımız ve çeşitli kamu kurum kuruluşları ile işbirliği halinde tematik kamplar düzenlenmektedir.

Tematik Kamplarımız;

Girişimcilik Kampı, Temel İlkyardım ve Sağlık Bilinci Kampı, Yeşilay Kampı, Milli Mücadele Kampı, Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı, Sosyal Uyum Kampı, Engelli Gençler Kampı, Bağımlıkla Mücadele Kampı, Kariyer Kampı, Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı, Kitap Okuma Kampı, Umut Gençlik Kampı, Anne-Kız Baba-Oğul Kampı, Uluslararası Medya Gençlik Kampı.