Gençlik Organizasyonları

ÖNEMLİ GÜN VE HAFTALAR

Tarihimizdeki önemli gün ve haftalar ile gençlerimize rol model olacak medeniyetimizin fikir mimarları olan önemli sahsiyetleri anma etkinlikleri yıl boyunca gençlerimizin katılımıyla gerçeklestirilmektedir.

 

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLE GENÇLİK HAFTASI

Gençlerimizde milli birlik ve beraberlik, milli kültür ve milli tarih şuurunu güçlendirmek amacıyla kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı birçok etkinlikle bu yıl da büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutladık.

 

TEMSİLCİ GENÇLER TARİH VE KÜLTÜR PROGRAMI: MİLLİ MÜCADELE BİTMEYEN YOLCULUK

Programa katılmak üzere her bir ilimizden 2 olmak üzere 81 ilimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan 1 erkek ve 1 kadın olmak üzere 166 temsilci genç belirledik. Temsilci gençlerimizi, 18-25 yaş aralığında üniversite öğrencisi olan ve gençlik çalışmaları, sportif faaliyetler ve gönüllülük çalışmalarında aktif görev alan gençler arasından seçtik.

Programa katılan temsilci gençler, 17-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımızı ziyaret ederek Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek resmi tören ve programlara katıldılar ve “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programıyla milli mücadele tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Samsun ve Amasya illerimizi ziyaret ederek milli mücadele ruhunu yerinde yaşadılar. 

 

GENÇLER ASLA UNUTMAZ: 15 TEMMUZ PROGRAMI 2023

Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle bütünleşmesi, tarihini yakından tanıması, 15 Temmuz’da milletimizin cesaretle üstesinden geldiği hain darbe girişiminin izlerini yerinde görmesi amacıyla her yıl ‘Gençler Asla Unutmaz’ programı gerçekleştirilmektedir.

14-18 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan program; birinci gün konser, ikinci gün kapalı salon programı (panel) ile Demokrasi ve Özgürlükler Adası ziyareti, üçüncü ve dördüncü gün ise mekan ziyaretleriyle tamamlanmıştır. Programa 80 ilden 2’şer genç katılım sağlamıştır.

Program kapsamında katılımcı gençler demokrasimize ve birliğimize karşı yapılan darbe girişimlerinin izlerini yerinde görmüş ve yaşananları gazilerimizden, şehit yakınlarından ve tanıklarından dinlemişlerdir.