Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Gençlerin serbest zamanlarını verimli geçirebilecekleri, hayata aktif katılım sağlayabilecekleri, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacakları, inovasyon ve inovatif düşünce etrafında buluşabilecekleri proje ve faaliyetler yürütmektedir.

YÜRÜTÜLEN PROJE VE FAALİYETLER
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği gençlik haftasını ülkenin dört bir yanında çeşitli sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Kutlamaların tüm yurdu ve gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ülkeleri de kapsayacak şekilde icra edilmesi için Temsilci Genç seçimi yapılmaktadır. Temsilci Genç başvuruları her yıl Ocak-Nisan ayları arasında online olarak yapılmaktadır.

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları: Gençlerimizin geleneksel sanatımıza sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla Gençler Arası; Türk Müziği, Tiyatro, Şiir Okuma ve Bilgi Yarışmaları düzenlenmektedir. Yarışmalar; İl, Bölge ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada yapılmakta olup yarışma başvuruları her yıl Ocak ayında Gençlik Merkezleri üzerinden yapılmaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları: Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandırıldığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Büyük Taarruz Başkumandan Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde 10.000 gencimizle Kütahya/Zafertepe’de buluşuyoruz.

Gençlerden Ecdada Mektup: Gençlerimizin tarihi/ecdadını bilen, düşünen, okuyan ve yazan bir nesil olarak yetişmesi amacıyla düzenlenmektedir. Yarışmada belirlenen bir temada el yazısı ile veya online olarak mektup yazılabilmektedir. Yarışma Ocak-Nisan ayları arasında düzenlenmekte olup başvuruları Gençlik Merkezleri yada internet üzerinden alınmaktadır.

Gençler Asla Unutmaz: FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin gençlerimizce unutulmaması ve gençlerimizin 15 Temmuz’da bir destana imza atan gazilerimizle bir araya gelmesi amacıyla düzenlenmektedir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenen proje kapsamında gençlerimiz hain darbe girişiminin izlerini taşıyan yerleri ziyaret edip, o karanlık gecede yaşananları 15 Temmuz gazilerimizden dinlemektedir.

Genç Hackaton: Gençlerin profesyonel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, gençlerin inovasyon ve girişimciliğe olan ilgisini artırmak, üretilen projelerden kazanılacak fayda ile genç istihdamın iyileştirilmesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çeşitli odak alanlarda ihtiyaç duyduğu çözümlerin gençler ile birlikte geliştirilmesi amacıyla düzenlenmektedir.