‘Kültürlerarası Öğrenme ve Gönüllülük’ temasıyla ilk etabı Bahreyn’de gerçekleştirilen gençlik değişiminin ikinci etabı, 26 Nisan-2 Mayıs 2024 tarihleri arasında 12 genç ve 2 görevlinin katılımıyla Denizli’de gerçekleştirilmiştir.

Gençlerin farklı ülkelerin kültür ve medeniyetlerini tanıyıp bilgi sahibi olmaları, kişisel, sosyal ve mesleki deneyimlerini geliştirmeleri ve gönüllülük çalışmalarının teşvik edilmesi gayesiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Bahreyn’den gelen misafir heyet Denizli Valiliği, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etmiştir.

Gönüllülük çalışmaları kapsamında Buldan ilçesinde bir ilkokulda öğrencilerle bir araya gelen Bahreynli gençler, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynamış aktiviteler gerçekleştirmiştir. Down Sendromlu gençlerle de buluşan heyet daha sonra Pamukkale Üniversitesi gastronomi topluluğu üyelerinin kendileri için hazırladığı Türk mutfağını yansıtan atölye çalışmasına katılmıştır.

Tarihi ve kültürel değerlerin yanında doğal güzelliklerin de yerinde görüldüğü programda; Pamukkale Antik Kenti, Kaleiçi Çarşısı, Kent Müzesi ve Şehir Tepesi ziyaret edilmiştir.