TÜRKİYE-AZERBAYCAN UZMAN DEĞİŞİMİ

25 Şubat 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması kapsamında Türkiye-Azerbaycan arasında gençlik alanında etkin işbirliğini sağlamak, gençlik politikaları konusunda bilgi paylaşımı yapmak, Azerbaycan Ulusal Gençlik Konseyi hakkında bilgi almak ve Karabağ'ın özgürlüğe kavuşmasıyla birlikte Karabağ bölgesinde gerçekleştirilebilecek gençlik çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak amacı ile 1-7 Haziran 2022 tarihleri arasında uzman değişiminin ilk etabı Azerbaycan’da  Bakanlığımızı temsilen 7 uzmanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

İlk etabı Azerbaycan’da gerçekleştirilen uzman değişimi kapsamında Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik alanında faaliyet yürüten farklı birimleri ve sivil alanda gençlik çalışmaları yürüten Nayaora (Azerbaycan Ulusal Gençlik Konseyi) ve Azerbaycan Talebe Gençler İttifakı ile istişarelerde bulunulmuştur. 24-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye ve Azerbaycan arasında Sayın Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ’ün de katılımıyla gerçekleştirilen “1. Çalışma Grubu” kapsamında ele alınan ve uzlaşılan konulara ilişkin hangi somut faaliyetlerin kimlerle ve hangi zaman gerçekleştirilebileceği konusunda muhataplarıyla görüşmeler yapılarak neticelendirilmiştir. 

Karabağ’ın özgürlüğe kavuşmasıyla özgürlüğüne kavuşan kadim şehir Şuşa’da program kapsamında ziyaret edilerek gerçekleştirilebilecek gençlik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.