Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yeni Ordu Stadı'nın hem öğrencilerin, sporcuların kalacağı pansiyonu içerisinde bulunduracağını, hem de sportif olarak pek çok şeyi sağlayacağını belirterek, ‘’Derslikleriyle birlikte Ordu'muza değil, bölgemize hitap edecek bir spor lisesini hamdolsun hep birlikte Ordu'muza kazandırmış olduk" diye konuştu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya giden Bakan Kasapoğlu, ilk olarak Valis Tuncay Sonel'i ziyaret etti. Beraberinde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ile Metin Gündoğdu ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra valilik toplantı salonunda düzenlenen il değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantının ardından Bakan Kasapoğlu, esnafı ziyaret etti. Gençlerle sohbet eden Bakan Kasapoğlu, kitap hediye etti.

"Gençler bizim en büyük umudumuz, ümidimiz "

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "İki günü eşit olan ziyandadır’’ anlayışına sahip olduklarına işaret ederken, ‘’ Gençler bizim en büyük umudumuz, ümidimiz. Sadece yarınlarımız değil, bugünlerimiz de gençler için çok anlamlı. Gençlerimizi yarınlara güçlü hazırlama adına her türlü imkanı daha da fazla bir şekilde seferber etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Gençlerin kendileri için her şeyden mühim olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, ‘ Ordu'nun hiçbir ilçesinin gençlik merkezsiz kalmayacağını söyledi. Bakan Kasapoğlu, ‘’Ordu'da 3 olan gençlik merkezi sayımızı inşallah en kısa sürede, temel hedefimiz bir yıl içerisinde tüm ilçelerimizde gençlik merkezlerimizi tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında kadınlara da seslenen Bakan Kasapoğlu, "Kadınlarımız bizim başımızın tacı, onun için kadın odaklı spor diyoruz. AK Parti'nin en anlamlı misyonunu ifade eden kadın kollarımız, kadınlarımızla olan geleceğe yürüyüşümüz çok farklı. Başta kadınlarımızın dolu dolu kullanacağı spor salonlarını, özellikle inşallah Ordu'muzda spor salonu olmayan ilçemiz de bir yıl içerisinde kalmayacak" dedi.

"Hep birlikte uzun bir maratonun koşucularıyız"

Bakan Kasapoğlu, hedeflerinin 2023 olduğunu dile getirerek, ‘’Yeni hedefimiz 2023, 2053 ve 2071. Biz, hep birlikte uzun bir maratonun koşucularıyız. Bunun için inancımız var, heyecanımız var, azmimiz var ve bir ve beraber olacağız. Allah’ın izniyle hiçbir fitneyi aramıza sokmadan, birliğimizden, beraberliğimizden ve kardeşliğimizden taviz vermeden bu hedeflerimizi de inşallah bir bir gerçekleştireceğiz. Biz, öyle bir ecdadın torunlarıyız ki, merhametiyle, adaletiyle ve üretkenliğiyle tüm dünyaya mührü vurmuş bir ecdadın torunlarıyız ve inşallah bu kutlu emaneti de yine bu güzel gençlerimize daha yukarılarda teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, Yeni Ordu Stadı'nda incelemelerde bulundu

Bakan Kasapoğlu daha sonra Yeni Ordu Stadı'nda incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, Ordu'nun hem gençlik açısından hem de sportif altyapısı açısından potansiyeli olan önemli bir kent olduğunu dile getirdi.

19 yıllık iktidarları sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok önemli bir devrimi her alanda olduğu gibi sporda da gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin her daim yarınlara daha güçlü yürümenin peşinde olduğunu vurguladı.

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıkladığı ekonomi reformunu hep birlikte takip ettiklerini aktararak, "Önceki günlerde yine insan haklarıyla ilgili, adaletle ilgili her alanda bir reformu, dönüşümü hızlı bir şekilde yaşıyoruz. 2021 yılını şahlanış yılı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler. Bu doğrultuda ülkemizin hem 2023, hem 2053 ve hem 2071 vizyonu doğrultusunda amacımız, standartları her geçen gün daha yukarı taşımak" diye konuştu.

Ordu'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesinde çok önemli toplantılar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, bu toplantılarda var olan yatırımları değerlendirdiklerini ve sonraki süreçleri masaya yatırdıklarını ifade etti. Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Amacımız; sporun her alanında, her branşta erişilir olduğu, hem tabana yayılan spor anlayışını güçlendirmek hem de her branşta Ordu'nun ilçelerinin yıldızlarının sayısını artırmak, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmek. Bu doğrultuda altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bugün aldığımız kararlardan bir tanesi, Ordu'da Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Gençlerimizi donanımlı hazırlamak yolunda her türlü fırsatı daha güçlü şekilde ortaya koyacağız."

Bakan Kasapoğlu, Ordu'da spor salonları ile ilgili müjdelerinin olduğunu belirterek, "Spor salonlarımızı ilçelerde de hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bununla birlikte kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, engelli, engelsiz herkesin spor erişimini 7/24 sağlıyoruz. Bu anlamda önemli de bir başarı elde ettik" şeklinde konuştu.

Yüzme bilmeyenlere yönelik projelerinin olduğunu anımsatan Bakan Kasapoğlu, "Hem ülke genelinde hızlı şekilde ilerliyor, hem Ordu'muz buna çok güzel bir şekilde sahip çıkıyor. Ordu'da yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğreteceğiz. Yüzme havuzlarımız hem Fatsa ilçemizde hem de Ünye ilçemizde hızlı bir şekilde yükselecek. Denizimizi de kullanarak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde her geçen gün taş üstüne taş koyduklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görmüş olduğunuz bu stat Türkiye'nin en yeni statlarından bir tanesi olacak. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel statlarına aday gösterilen Göztepe Stadı'nın resmi açılışını yaptık. Onun öncesinde Adana'da çok güzel bir stadın açılışını gerçekleştirdik. Yine Giresun'daki stadı halkımızla, sporcularımızla, futbol camiası ile buluşturduk. Pandemiye rağmen şükürler olsun tüm kabine ve teşkilat olarak hızlı şekilde yatırımlara ve hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bu stat hemen hemen tamamlandı. Bugün hep birlikte inceledik. Ordumuz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kalan detayları da tamamladıktan sonra inşallah çok farklı bir stadı, halkımızla, ülkemizle buluşturmuş olacağız."

Bu stadın içerisinde spor lisesinin olduğunu ve ülkenin de bu anlamda ilk stadı olacağını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Bu stat hem öğrencilerimizin, sporcularımızın kalacağı pansiyonu içerisinde bulunduracak, hem de sportif olarak pek çok şeyi sağlayacak. Derslikleriyle birlikte Ordu'muza değil, bölgemize hitap edecek bir spor lisesini hamdolsun hep birlikte Ordu'muza kazandırmış olduk" diye konuştu.

Sporcularla bir araya geldi

Bakan Kasapoğlu, ziyaretleri kapsamında Durugöl Recep Kara Spor Salonu'nda sporcularla da bir araya geldi. Daha sonra Ordu Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Kasapolu, ardından para-tekvandoda daha önce Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız ile bir araya geldi.