Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis'te önemli spor yatırımları gerçekleştireceklerini, Bitlis’in çok kısa vadede spor turizmi destinasyonlarımızdan biri haline geleceğini ifade etti.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e giden Bakan Kasapoğlu, Valiliği ziyaret etti. Burada düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Kasapoğlu, Ulu Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra beraberindekilerle çarşı merkezinde esnafı ziyaret etti. Kentteki bir çay ocağında gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, ardından 8 Ağustos Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, Bitlis'in gençlik ve spor alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kentte tüm branşlarda tesisleşme çalışmaları ve faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Özellikle mevcut yatırımları ve bundan sonraki planlamalarımızı bugün masaya yatırdık. Halkımızın kadınıyla erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla her branşta spora erişimini kolaylaştırma adına önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz. Çok kısa sürede inşallah bunların protokolünü  Ankara'da imzalayacağız. Sadece futbolda değil, basketbol, voleybol, tenis ve bununla birlikte yüzmedeki çalışmalarımız özellikle devam edecek" diye konuştu.

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında tüm ülkede katılımcı rakamlarını çok daha yukarı taşıyacaklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Stadımızı diğer bölgeye taşıyoruz. Bununla birlikte bin 500 kişilik spor salonumuzu, antrenman salonlarımızla inşallah en kısa zamanda Bitlis'e kazandıracağız. Yine hem Bitlis'te hem de ilçelerimizde Butik Gençlik Merkezleri olmayan yer kalmayacak. Onu da özellikle ifade etmek istiyorum. Gençlerimiz orada hem kendilerini geliştirecek hem eğlenecek hem de sportif anlamda çalışmalar yapacak. Bununla birlikte Bitlis'in kış sporları noktasındaki zenginliğini biliyoruz. Özellikle bu güzel potansiyeli hem spor turizmi açısından hem de özellikle kayak sporu açısından çok ciddi şekilde projelerle zenginleştireceğiz. Bu manada inanıyorum ki Bitlis çok kısa vadede spor turizmi destinasyonlarımızdan biri haline gelecek. İnşallah spordaki çıtayı tüm ülkede yukarılara taşıdığımız gibi, Bitlis de bu anlamda öncü şehirlerden biri olacak."

Bakan Kasapoğlu, daha sonra milli atlet Saffet Elkatmış'ı Yumurtatepe Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Bakan Kasapoğlu milli atlet Saffet Elkatmış'ı ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis’te milli atlet Saffet Elkatmış’ı ve ailesini evlerinde ziyaret ederek Olimpiyat yolunda desteklerini iletti. 

Bakan Kasapoğlu, çalışma ziyareti için bulunduğu Bitlis’te milli atletlerden Saffet Elkatmış’ın evini ziyaret ederek Olimpiyat hazırlıkları hakkında bilgi aldı ve kendisine başarılar diledi.

 

Bakan Kasapoğlu, milli forma için ter döken her sporcunun kendileri için gözbebeği olduğunu vurgularken, Saffet’in de uluslararası alanda başarıyla mücadele verdiğini ve Tokyo’da yer alacağına inandığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Elkatmış ailesine de Saffet’i spora yönlendirip, ona maddi manevi destek oldukları için teşekkür etti.