Bakanlığımız ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile iş birliği halinde 13-23 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampında “Uluslararası Genç Gönüllülük Kampı” düzenlendi. Katılımcılara insani yardım konusunda eğitim sağlamak, genç gönüllüler programını başlatmak ve gençlerin aralarında pratik bir ağ oluşturmak bunun yanında gençlerin hem topluluk hem de uluslararası düzeyde eylem yürütme kapasitesini güçlendirmek amacıyla gerçekleşen kampa. Türkiye’den ve Bangladeş, Kazakistan, Endonezya, Sudan, Bosna Hersek, Pakistan, Afganistan, Tunus, Kırgızistan gibi İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden gelen yaklaşık 120 genç katıldı.

Uluslararası İnsancıl Hukuk, Uluslararası Operasyon Programları, İlk Yardım Eğitimi ve Afet Bilinci gibi birçok konuda alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim verilmiştir. 
Gençler, eğitimlerin yanı sıra  kamp alanında kamp ve spor aktiviteleri yapma fırsatı elde etmiş bununla birlikte Antalya şehir merkezi ve Düden Şelalesi gibi Antalya iline ait tarihi ve kültürel alanları gezmişlerdir