KIRŞEHİR-AZERBAYCAN GENÇLİK DEĞİŞİM PROGRAMININ İKİNCİ ETABI TAMAMLANDI

Gençlere yeni bilgi ve deneyimler aktarmak, gençlerin vizyonunu geliştirmek, kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini desteklemek, farklı ülkelerin kültür ve medeniyetlerini tanımak amacıyla gerçekleştirilen "Ortak Kültür" konulu Kırşehir-Azerbaycan Gençlik Değişim Programı’nın ikinci etabı 22-27 Ocak 2023 tarihleri arasında tamamlandı.

Program misafir heyetin Ankara Esenboğa havalimanında karşılanmaları ile başladı. Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Camii, Şehitlik Anıtı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Millet Kütüphanesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kırşehir programı kapsamında il protokolü ziyaret edildi ve Azerbaycan da yapılan gençlik faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından Kafkas Ordusunda görev yapan ve şehit olan Kırşehirli 34 vatandaşımızın anısına fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Ahi Evran-ı Veli Külliyesi, Cacabey Medresesi, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Müzesi, Hamidiye Camii, Neşet Ertaş Kabri ziyaret edilen mekânlar arasında yer aldı. Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Cacabey Gençlik Merkezimizin organize ettiği gece programı düzenlendi. Gecede Türkiye ve Azerbaycan türküleri, halk oyunu gösterileri, slayt gösterimi, davul-zurna gösterisi yapıldı. Ayrıca Cacabey Gençlik Merkezi ziyaret edilerek okçuluk, rölyef, halk oyunları ve müzik atölyeleri ziyaret edilerek etkinliklere katılım sağlandı.

Nevşehir programı kapsamında ise Avanos, Güvercinlik Vadisi, Uç Hisar, Göreme, Üç Güzeller ve Ürgüp gibi önemli tarihi ve turistik mekânlar ziyaret edildi. Ankara, Kırşehir ve Nevşehir illerinde gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan Gençlik Değişim Programı düzenlenen veda gecesi ardından son buldu.