Gençlerin ilgi ve becerilerini kullanmalarına olanak sağlamak, bilimsel düşüncelerini yönlendirmek, girişimcilik ve rekabet edebilme bilincini oluşturmak, bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ev sahipliğinde “RoboGenç Gençlik Merkezleri Arası Robot Yarışması” gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilki düzenlenen “RoboGenç Gençlik Merkezleri Arası Robot Yarışması” Taha Akgül Kapalı Spor Salonu’nda 17-18 Aralık 2022 tarihlerinde kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Yarışmada, Çizgi İzleyen Robot (Temel Seviye), Çizgi İzleyen Robot (Orta Seviye), Mini Sumo Robot olmak üzere 3 kategoride 44 ilden, 198 takım ve 567 yarışmacı mücadele etmiştir.. Yarışmada kategorilerinde dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verilmiştir.

Yarışma ile Milli Teknoloji Hamlesi hedefiyle ülke gelişimine katkı sağlayabilecek, yetenekli gençlerin tespit edilmesi, bu gençlerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması, yenilikçi düşünce ve proje geliştirebilmelerine yönelik çalışmalar yürütülen Gençlik Merkezlerinde gençlerin geliştirdikleri ürünleri uygulama alanında görmeleri, güçlü ve zayıf yönlerini öğrenmelerine imkân sağlanması hedeflenmiştir.