TÜRKİYE–BAHREYN ULUSLARARASI GENÇLİK DEĞİŞİMİ 

Türkiye-Bahreyn Uluslararası Gençlik Değişimi’nin ilk etabı 10 katılımcı ile 12-17 Mart 2022 tarihleri arasında Bahreyn’in Manama şehrinde gerçekleştirilmiştir. 

Denizli Gençlik Merkezi ve Bahreyn merkezli Arab Voluntary Union (https://arabvu.org/)-Good Word (https://gws.bh/) sivil toplum kuruluşu arasında yürütülen “Youth With No Borders (Sınırsız Gençlik)” projesinin devamı olan “Kültürler arası Öğrenme ve Gönüllülük“ temalı Uluslararası Gençlik Değişimi’nin birinci etabı Bahreyn’in Manama şehrinde düzenlenmiştir. Program boyunca iki ülke gençleri gönüllülük faaliyetleri çerçevesinde kültürlerarası etkileşimde bulunarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiştir. Bahreyn Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Muharraq Model Youlth Centre ziyaret edilmiştir. Gençlerimiz Gençlik Merkezi çalışmalarını görevli gençlik çalışanlarından dinlemiş ve yerinde görme fırsatı bulmuştur. Gönüllülüğün evrenselliğini vurgulayan ve iki kültürün ortak değerlerini meydana çıkaran buz kırıcı oyunlar eşliğinde güzel bir dostluk ortamı oluşturulmuştur.

Bahreyn Manama Büyükelçimiz Sayın Esin ÇALIK’ın da  katıldığı kapanış programıyla değişimin ilk etabı tamamlanmıştır. Değişimin ikinci etabı Haziran 2022 tarihinde Denizli’de gerçekleştirilecektir.