Türkiye ve Tunus arasında farklı alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi, gençler arasında iyi ilişkilerin, karşılıklı saygı ve dostluğun oluşturulması, Bakanlığımız himayelerinde Tunuslu gençlerin ülkemizin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda düzenlenen "Tunuslu Gençler Anadolu'nun İzinde" programı 75 kişilik kafilenin katılımıyla 22 Haziran 2022 tarihinde başladı.

Program, misafir heyetin İstanbul havalimanında karşılanmaları ile başlamış olup, Tunuslu kafilenin Kayseri ve Nevşehir illerini ziyaretleri ile devam etmektedir. Ülkemizin tarihi, kültürel ve medeniyet mirasına ait mekânları ve eserleri tanıtılması kapsamında, Ürgüp, Göreme, Zelve Açık hava müzesi, Avanos, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi ve Şah Cihan Hatun Kümbeti gezileri gerçekleştirildi

Türkiye’nin saygın eğitim kurumlarından Erciyes Üniversitesi ziyareti gençler tarafından büyük beğeni topladı. Kayseri Gençlik Merkezi ziyareti sırasında gönüllü gençlerimizin katkılarıyla, misafir heyet Türk kültürünü çeşitli faaliyetler ile daha yakından tanıma şansı buldu. Program Kayseri’deki temasların ardından İstanbul’daki  tarihi, turistik mekânların ve çeşitli kurumların ziyaretleri ile devam edecektir.