Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin inovasyon ve girişimciliğe olan ilgilerini artırmak amacıyla düzenlediği ‘Genç Hackaton Gönüllüğün Dijital Hali’ yarışmasının finali Ankara Altındağ Örnek Stadyumu’nda yapıldı. Finalde 279 takım arasından son 20’ye kalan ekipler gönüllük temasında yazılım geliştirdi.
Takımlar, kesintisiz 30 saatlik sürede, gençlerin yaşamlarını kolaylaştıracak, gerçekleştirilen gönüllülük faaliyetlerini iyileştirecek ve Gençlik ve Spor Bakanlığının gençler ile olan iletişimini güçlendirecek dijital çözümler ortaya koymaya çalıştı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yarışmanın finaline gelerek gençlerle fikir alışverişinde bulundu. 
Yazılımların geliştirilmesinin ardından sunum aşamasına geçildi ve gençler gönüllülük temalı yazılımlarını jüri heyetine sundular. Değerlendirmelere göre; Null Pointer Exception birinci, İyiapp ikinci, Dijigo adlı ekip üçüncü oldu. Finalde birinci olan ekip 25.000 TL, İkinci 15.000 TL ve Üçüncü 10.000 TL para ödülünü hakettiler.