Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek “Kocatepe’den Dumlupınar-Zafertepe’ye, Bağımsızlığa Giden Yolda” adlı kutlamalar gençlerimizin tarihi, milli ve manevi duygularını perçinlemek amacıyla 25 Ağustos’ta Afyonkarahisar’daki, Afyonkarahisar ve Kütahya’dan gelen 1.000 gencin iştirakiyle yapılan program ile başlayıp 30 Ağustos'da Kocatepe’de ise 9 ilden (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Eskişehir, Isparta, Balıkesir, Bilecik, Burdur) gelen binlerce gencin katılımıyla yapılan programlar ile devam etti. Afyonkarahisar ve Kütahya valiliklerinin koordinatörlüğünde ve imkânlarıyla gerçekleştirilen programa Bakanlığımız imkânlarıyla da destek sağlandı.

Afyonkarahisar'da Afyonkarahisar ve Kütahya illerinden gelen 1.000 gencin katılımıyla 25 Ağustos akşamı Şuhut Atatürk Evi ziyaret edilmiş, Kocatepe Karargâhına doğru Zafer Yürüyüşü yapılmıştır.

Kütahya ilinden gelecek 1.000 gencin Dumlupınar Şehitliği’ni saat:11:00’da ziyaret etmesi ile başlayan programda, alanında uzman bir tarihçi tarafından savaşın anlatılması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için edilen duaların ardından Zafertepe Zafer Anıtı’na geçildi.

Zafertepe Zafer Anıtı’ndaki programda, tüm illerden katılım ile Zafer Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile bir subayın araziyi tanıtması ile devam eden programın ardından gençler Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun önderliğinde Zafertepe Tören Alanı’na geçerek, Zafertepe Tören Alanı’nda Sayın Bakanımızın konuşmaları ile devam eden programda şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim ve dua okundu. Daha sonra, ‘Gençlerden Geleceğe Mektup Yarışması’ ile Kültür ve Sanat Yarışmalarında Türkiye derecesi alan gençlerin sergiledikleri performansın ardından  17:00’da savaşın dokusunun canlandırıldığı kağnı geçişi ile program sona erdi.